Text Size

torhout

Ledenvergadering 01 februari 2019: Op zoek naar de schoonheden in Brazilië

Haal de valiezen maar uit de kast, want op deze ledenvergadering trekken wij op reis richting Brazilië, het land bij uitstek om op zoek te gaan naar vissoorten die onze interesse kunnen opwekken om onze aquaria te bevolken.
Dhr. Dirk Van Damme heeft enkele jaren terug de kans gekregen om samen met enkele aquariumliefhebbers naar Zuid-Amerika te trekken, het mekka van onze tropische vissenwereld. Brazilië met de Amazonestroom, waaronder de Orinoco en de Rio Negro, om er maar een paar te noemen, is op wereldvlak één van de hoofdleveranciers van tropische vissen die geschikt zijn om in onze aquaria te houden. Deze biotopen hebben namelijk een heel grote diversiteit aan vissen en planten.
Dirk en zijn kompanen hebben dit land niet alleen bezocht als toeristen, maar zijn er ook actief op zoek gegaan naar vissen in hun natuurlijke omgeving. Geef toe… vissen in hun natuurlijke habitat zien, is heel wat anders dan deze bekijken die wij in onze aquaria houden. Het “biologisch evenwicht” in de natuur is vergeleken met onze aquaria van een heel andere allure!
Via mooie beelden zal Dirk ons zijn belevenissen in het oerwoud vertellen. Dit op zijn eigen manier. Het wordt ongetwijfeld een ontspannen en leerrijke avond!

Bezoek blog

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden