Text Size

Ledenvergadering van vrijdag 4 oktober 2019: Dwergcichliden door Philippe Van Overmeire en Dirk Van Damme

Philippe Van Overmeire en Dirk Van Damme zijn zoals jullie weten verwoede cichlidenliefhebbers. Philippe moet het meer hebben van cichliden die voorkomen in het Tanganyika-meer, meer specifiek: de tropheussoorten, terwijl Dirk het meer heeft voor de baarsachtigen uit Zuid- en Midden-Amerika. Als jullie nu denken dat deze ledenvergadering over beide biotopen zal gaan, hebben jullie het behoorlijk mis. Ons duo heeft de uitdaging aangegaan om ons een lezing te brengen over dwergcichliden. Vroeger sprak men uitsluitend over: “hoe groter het aquarium, hoe beter”. Dit is misschien wel zo, maar in de huidige tijd schakelt men ook over naar kleinere aquaria die men “nano” aquaria noemt, t.t.z. kleinere aquaria die men inricht als echte “beauty’s” en die niet veel plaats innemen in onze woonruimte.
Nu moeten jullie ook niet gaan denken dat het woord “dwergcichliden” veronderstelt dat het om heel kleine visjes gaat. Dwergcichliden horen m.a.w. niet thuis in een nano-aquarium.
Ik ga nu stoppen met mijn betoog, want tenslotte zijn het Philippe en Dirk die ons gaan uitleggen hoe wij deze visjes moeten houden.
Kom luisteren naar deze voordracht! Jullie zullen er heel wat uit leren en wie weet
U zal het jullie aanzetten om ook met deze kleine baarsachtigen te beginnen!

Bezoek blog

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden