Text Size

Ledenvergadering van vrijdag 07 februari 2020: De musketiers van onder water door Ronny Vannerom

Wij hebben een primeur beet ! Niemand minder dan Ronny Vannerom brengt ons zijn allernieuwste voordracht met als titel: “De musketiers onder water.
Het is een primeur aangezien het de eerste maal is dat Ronny deze lezing gaat geven in een vereniging. Deze spreker is al verschillende malen bij ons geweest en iedereen weet dat hij een zwak heeft voor de levendbarenden onder de vissoorten. In deze nieuwe lezing gaat hij het hebben over Xiphophorussen, in de volksmond “zwaarddragers” genaamd. Deze vissoort behoort tot de familie van de levendbarende tandkarpers. Er bestaan van deze groep veel soorten en ondersoorten. Ronny gaat ons vertellen waar wij deze vissen in hun natuurlijke omgeving kunnen terugvinden.
Ook zal hij ons vertellen hoe het gesteld is met de bestaande populatie in de verschillende biotopen waar ze voorkomen. Onderwerpen als wat is de invloed van de mens op hun populatie en wat met de opwarming van de aarde, komen zeker aan bod.
Na de pauze zal Ronny ons uitleggen hoe wij het best deze vissen kunnen houden in het aquarium en hoe te verzorgen. Ook hybriden komen aan bod. Spijtig genoeg hebben zij ook hun weg gevonden in de aquaristieke middens.
Het wordt ongetwijfeld een vergadering om u tegen te zeggen.

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden