Text Size

Ledenvergadering van zaterdag 19 maart 2022 om 20 u: Zachte koralen in het aquarium - Roland De Buyst

In de eerste plaats: Wat zijn zachte koralen?
Als wij over koraalriffen horen spreken dan gaan onze gedachten vrijwel onmiddellijk naar de prachtige koraalriffen van het Groot Barrièrerif van Australië en hebben wij het over het hard koraal dat is gevormd door eeuwenlange opstapelingen van lagen kalk door toedoen van diertjes lijkend op zeeanemonen, maar in feite poliepen zijn.
Deze voordracht wordt uitsluitend gewijd aan de familie van de zachte koralen die geen kalkskelet vormen maar hun stevigheid ontlenen aan vlezige of leerachtige weefsels. Roland gaat ons dit allemaal verduidelijken en zal het onder andere hebben over de familie waarvan deze zachte koralen deel uitmaken, hun vindplaatsen, de voeding en hun houdbaarheid in het aquarium.
Het vermeerderen van deze zachte koralen komt ook aan bod.
Roland is voorzitter van de Antwerpse zeewateraquariumclub en heeft dus al heel wat ervaringen opgedaan in deze tak van de aquaristiek.
Wie weet? Na dit alles zullen misschien enkelen onder u, een ander kijk hebben over het houden van een zeewateraquarium en zich geroepen voelen om dit ook eens te proberen.

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden