De terugkeer van de go(o)den

Waarschijnlijk heeft de volgende vaststelling te maken met de hedendaagse tijd, het is namelijk zo dat veel sprekers tegenwoordig hun eigen introductie schrijven. Op zich is daar niets mis mee, alleen is het probleem dat deze zelfvoorstelling veel te uitgebreid is en dat ons tijdschrift beperkt is qua ruimte voor deze introducties.

Daarom houd ik het bij deze bij wat trefwoorden en -zinnen.

Mexico staat bovenaan in de lijst met de grootste biodiversiteit.
In een studie van 2022 blijkt dat 39% van de zoetwatervissen met uitsterven bedreigd is. Als het zo verder gaat, zal dat in 2030 50% bereiken.

Goed nieuws: hobbyisten, zoo’s en aquariumverenigingen hebben de laatste 10 jaar samengewerkt en krijgen eindelijk erkenning van de Mexicaanse regering.

Tijdens de voordracht komen heel prachtige dieren en biotopen aan bod, waaronder de Ambystoma dumerilii, een endemische salamander.

Na de pauze bekijken we wat er in de laatste jaren allemaal veranderd is in Mexico. Opwarming, vervuiling, exoten. Ze passeren allemaal de revue.

Er staat nog heel veel meer in de introductie. Na het lezen ervan ben ik overtuigd dat het beslist een heel interessante voordracht wordt. Het zal beslist de moeite worden.

Webdesign.jpgPoisson-dor.jpgDebelec.jpgIbus-2018-VOOR-DRUK.jpgStandaert.jpg
tPassantje.jpgHayo.jpgAquaValley.jpgBakkerij-Van-Huffel.jpgDHondt.jpgProxy-Delhaize-2018.jpg