Voor wie nog niet heeft kennisgemaakt met dhr. Guido Lurquin, stel ik hem graag even voor:
Hij is geboren in 1958 te Leuven en behaalde zijn master in Nutrition. Hij werkte heel lange tijd bij een vijvergroothandel en is daarnaast ook lesgever op zelfstandige basis en verzorgt professionele opleidingen over de aanleg van vijvers en zwemvijvers. Verder heeft hij zijn kennis over vijvers en waterplanten neergeschreven in tal van magazines waaronder Aquariumwereld, het maandblad van de B.B.A.T.
Het is kortom een man met kennis van zaken.
Als jullie iets meer willen weten over het vijvergebeuren in de breedste vorm, moeten jullie bij Guido zijn. Hij gaf vroeger al verschillende keren een voordracht bij ons en velen herinneren zich met het animo waarmee hij deze lezingen brengt. Hij maakt er haast een “show” van.

Op deze ledenavond brengt hij iets heel speciaal: ”Vleesetende planten”.
Dit soort planten spreekt tot ieders verbeelding omdat ze levende spinnetjes en andere insecten kunnen verschalken.
Vleesetende planten in huis hebben, kan heel wat voordelen bieden. Het zijn over het algemeen groene planten en ze zijn volstrekt ongevaarlijk voor de mens. Maar kleine spinnetjes en insecten zijn niet veilig voor dit soort planten. Als u vervelende vliegen en ander gevleugelde insecten wil kwijtraken, haal gerust zo een vleesetende plant in huis.
Er bestaan verschillende soorten die elk op hun eigen manier een prooi weten te verschalken. De één doet het met verleidelijke kleuren, de ander scheidt zoete geuren af.

Welke soorten er zoal bestaan en hoe u ze moet onderhouden, dat zal Guido
ons deze avond van naald tot draad uitleggen.

Wil u de vele gevleugelde insecten in uw huis kwijtraken, kom dan massaal luisteren naar wat Guido ons hierover te vertellen heeft!

Debelec.jpgWebdesign.jpgStandaert.jpgIbus-2018-VOOR-DRUK.jpgPoisson-dor.jpg
Hayo.jpgProxy-Delhaize-2018.jpgDHondt.jpgBakkerij-Van-Huffel.jpgtPassantje.jpgAquaValley.jpg